IMG_8919

Ditën e sotme Albanian ICT Awards udhëtoi në drejtim të një qyteti tjetër Kosovar, bëhet fjalë për Gjakovën. Nuk ishte një prezantim e as takim i posaçëm më tepër sesa vizitë për të ndjekur nga afër aktivitetin e një qëndre për të rinjtë e apasionuar pas teknologjisë. Shpenzuam një kohë të gjatë në Tiranë dhe Prishtinë e tani vëmendja jonë u drejtua nga qendra Bonevet në Gjakovë. Por ditën e nesërme do të kthehemi në Prishtinë ku do të gjendemi përballë studentëve të Universitetit AAB për ti prezantuar me detajet e konkursit mbarëkombëtar.

IMG_8855

Bonevet është një organizatë jo fitimprurëse e cila mbështet të rinjtë deri në 18 vjeç prandaj edhe qëllimi i pranisë tonë atje është tërheqja nga afër e aplikantëve potencial sidomos në kategorinë ICT Ylli në Ngritje i Vitit. Ekipi i Albanian ICT Awards u prezantua me projektet dhe aktivitetet e kësaj qëndre atje dhe pati edhe kënaqësinë të ndiqte nga afër punën në një printer 3D që po ndërtohej pranë kësaj qendre. Kjo është qëndra e parë në llojin e vet e cila ka një aktivitet të tillë. Bonevet ofron kurse për të rinjë dhe të rritur të interesuar në sektorin ICT madje ofrohen edhe trajnime të veçanta e moderne.

IMG_8931

Qëndra zotëron aparatura dhe paisje moderne të disponueshme për pjesëmarrësit e saj. Në interes të Bonevet janë fushat e dizajnit, programimit, elektronikës, harduerit si dhe janë ndërtuar prototipe të cilët kanë një potencial për të shndërruar në një realitet.

IMG_8937Qëndra numëron afro 60 anëtarë dhe surprizë për ne ishte printeri 3D ndërtuar nga këto pjesëmarrës ku edhe na u demonstruan funksionalitet bazë të tij. Një detajim i shkurtër i Albanian ICT Awards zuri vend në këtë vizitë, dhe falë potencialit që zotëron kjo qendër, dëshira jonë ishte nxitja e aplikantëve potencial në kategorinë ICT Ylli në Ngritje i Vitit.

IMG_8947

Siç ju kemi informuar më parë, ditën e nesërme do të jemi në Universitetin AAB të Prishtinës, ndërsa më datë 20 Mars do të prezantojmë detajet e konkursit mbarëkombëtar të Albanian ICT Awards në Kolegjin Universum po në qytetin e Prishtinës. Këtë takime vijnë para mbylljes së aplikimeve në datë 31 Mars. (ICTSmedia/ICT Awards)