Esmeralda Shala

Esmeralda Shala është aktiviste në sektorin e ICT-së, mban diplomë master shkencorë në degën e Informatikës nga Universiteti i Tiranës që nga viti 2006.

E. Shala është profesioniste në fushën e Teknologjisë së informacionit, me një përvojë të spikatur në Database, analizën dhe integrimin e sistemeve. Ka qenë pjesë e grupit integrues të sistemit të Regjistrit Kombëtar të Shqipërisë dhe dixhitalizimin e plotë të sistemit, projekt i inicuar nga Ministritë e Brendshme të Shqipërisë dhe Austrisë

Ajo punoi për Top Channel dhe Digitalb si post-producente për një kohë të gjatë. Së fundmi është bashkuar shtëpisë botuese ICTSmedia si bashkë organizatore e eventit ICT Awards dhe kontributore e mediave PCWorld Albanian, CIO.al dhe Computerworld Albanian.